Anlık Bildirim

Samsung’dan akıllı sörf tahtası

Bazen çok farklı tüketici ürünleri sektöründe akıllı teknolojiler kullanıldığını görüyoruz. Buna son örnek, sörf sporundan geldi. Sörf tahtaları artık akıllanıyor.

Günlük hayatta etkileşime geçtiğimiz her şeyin artık akıllandığını görebiliyoruz. Telefon, saat, ampül, buzdolabı, fırın ve hatta ayna. Üreticiler, tüketicilerin hayatını kolaylaştırmak adına pek çok akıllı teknoloji geliştiriyor. Şimdi sırada sörf tahtası var.

Samsung’un geliştirdiği konsept, sörf tutkunları ile tahtaları arasında bir etkileşim kurmak ve antrenman yardımcısı olmak amacını taşıyor. Galaxy Surfboard adındaki tahta, aslında ilgili yuvaya Galaxy S7 takılması ile akıllı hale geliyor. Hali hazırda Galaxy S7 su geçirmediği için, tahtanın beyni durumuna geçiyor.

Büyük ekran üzerinde sporcuya çeşitli bildirimler ve tavsiyeler gönderiliyor. Rüzgarın yönü, yüksekliği, frekansı gibi önemli bilgiler de ekranda görülebiliyor. Ayrıca kıyıdan uzakta olduğu için, gerekli olduğu durumlarda antrenör ile iletişim de kurulabiliyor. Tahtanın kullanım süresi ve iç donanımı hakkında bilgi verilmemiş.

Samsung, akıllı sörf tahtasını sadece ünlü sörf şampiyonu Brezilyalı Gabriel Medina için geliştirmiş ve sporculara ne kadar faydalı olabileceği üzerinde çalışmalar yapılıyor. Muhtemelen akıllı tahta sadece Medina’ya özel olarak kalacak ancak benzer teknolojileri diğer tüketici ürünlerinde görme imkanımız var.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim