Anlık Bildirim

Samsung’dan rekor faaliyet karı

Son iki yıldır akıllı telefon pazarında durgunluk yaşayan Samsung, üzerindeki ölü toprağını atmışa benziyor. 2 yıl aradan sonra firma yeniden 7 milyar dolar sınırını geçebilir.

Bu yıla Galaxy S7 serisi ile iyi bir başlangıç yapan Samsung, son iki yıldır yaşadığı durgunluğu üzerinden atmışa benziyor. Firmanın ikinci çeyrek faaliyet karı analiz beklentilerinin de üzerine çıktı.

Açıklanan tahminlere göre, Samsung’un ikinci çeyrek toplam geliri 43.2 milyar dolara ulaştı. Faaliyet karı ise 7 milyar dolar civarında gelecek. 2014 yılı başlarından bu yana ilk kez 7 milyar dolar sınırına ulaşılmış oldu. Analiz uzmanlarının beklentisi 6.8 milyar dolar civarındaydı.

Mobil bölüm faaliyet karının neredeyse yarısına imza attı yani toplamda 3.5 milyar dolar elde edildi. Henüz Galaxy S7 satışları ile ilgili resmi rakam mevcut değil ancak analiz tahminleri 26 milyon civarında. Geçmiş yıllardaki büyük satış rakamları artık çok uzakta ancak Galaxy A ve J gibi seriler ile açık kapatılabiliyor.

Samsung tarihinde en fazla satan akıllı telefon Galaxy S4. Toplamda 70 milyon satan model, Samsung’un ilk yıl 100 milyon hedefini karşılayamadığı için durgunluğun da fitilini ateşlemişti. Daha önce Galaxy S2 modeli 40 milyon, Galaxy S3 modeli de 60 milyon satış rakamına ulaşmıştı. Galaxy S serisinin 250 milyon satış rakamına yaklaştığı tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6757 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim