Anlık Bildirim

Samsung'un akıllı ayakkabısı MWC 2016 fuarına ayak basıyor

Akıllı saatleri ve fitness takip bileklikleri ile tanıdığımız Samsung, bu yıl ki MWC 2016 fuarına çok farklı bir ürünle geliyor. IOFIT, firmanın ilk fitness takip ayakkabısı olacak.
Samsung'un akıllı ayakkabısı MWC 2016 fuarına ayak basıyor
-
Teknoloji dünyasının tüm dikkati daha çok Galaxy S7 amiral gemi serisine çevrilmişken, Samsung daha başka sürprizler de hazırlıyor. Gear 360 sanal gerçeklik kamerasının ardından, IOFIT adındaki akıllı fitness ayakkabısı da MWC 2016 fuarında sahneye ayak basacak. 

IOFIT, benzer giyilebilir cihazların aksine, anlık bilgi aktarımı sağlamak için geliştirilmiş. Ayakkabı içerisine yerleştirilmiş sensörler ile, kullanıcının pozisyonu, duruş dengesi ve ayaklara dağıtılan ağırlık sürekli takip ediliyor. Bu verileri uyumlu uygulama üzerinden kullanıcıya gerçek zamanlı olarak aktarılıyor. 


Samsung, IOFIT ile zayıflama ve kalbe ait egzersiz yapanları hedefliyor. Uygulama içerisinde yer alan özel koç; duruş pozisyonunun nasıl olması gerektiğini, ağırlığın ayaklara nasıl eşit olarak dağıtılacağını veya ayakların nasıl açılacağını sürekli olarak kullanıcısına aktarıyor. Böylece, egzersiz için en iyi vücut dengesi sağlanmış oluyor. 

IOFIT üçüncü taraf firmalara açık bir tasarım anlayışına sahip. Yani isteyen ayakkabı üreticileri, tasarımı kendilerine göre değiştirerek daha farklı modeller sunabilecek. Samsung, bu alanda büyük bir potansiyelin fitilini ateşlemek istiyor. IOFIT ayakkabısının detayları ve satış bilgileri, MWC 2016 fuarında açıklanacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim