Anlık Bildirim

Samsung'un ekrana gömülü parmak izi sensörü patenti onaylandı

Samsung'un nisan ayında Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'ne yaptığı patent başvurusu onaylandı. Samsung'un yeni nesil amiral gemilerinde ekrana gömülü parmak izi sensörü yer alabilir.
Akıllı telefon dünyasında parmak izi okuyucuları artık farklı fiyat seviyelerinde bulunan telefonlarda da yer alıp yaygın bir hale gelirken şirketlerin yüz tanıma ya da iris tarayıcı gibi farklı çözümler üzerinde de çalıştıklarını görüyoruz. Bununla birlikte parmak izini telefonun güvenliğini sağlamak adına daha işlevsel olarak kullanmaya izin veren ''ekrana gömülü'' parmak izi teknolojisiyle ilgili çalışmalar da var. Bu alana yoğunlaşan telefon üreticilerinden Samsung da ekrana gömülü parmak izi okuyucusunun patentini aldı.


Ekrana Yayılan 12 Nokta 

Samsung'un ilk olarak 7 Nisan tarihinde Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'ne yaptığı patent başvurusu onaylandı. Şirketin sunduğu patent belgelerine göre akıllı telefonun ekranına yayılan 12 adet basınç noktası ile parmak izi kontrolü sağlanacak. Parmak izi sensörleri; cam ve dokunmatik sensör tabakalarının arasında yer alacak. Gösterge panelinin alt kısmında ise üç katmanlı basınç sensörü bulunacak. Böylece ekrana gömülü parmak izi sensörlerinin teknolojisinin yer aldığı akıllı telefonlarda kullanıcı galeri ya da Samsung Pay gibi güvenlik adımı gerektiren bir uygulamaya tıkladığında telefon ilk olarak kullanıcıdan 12 adet noktadan birisine parmak izini okutmasını isteyecek.


Samsung'un patent belgelerinden anlaşıldığı kadarıyla şirket, ekrana gömülü parmak izi sensörleri ile sadece parmak izi kullanımını daha kolay hale getirmeyi değil aynı zamanda bu teknolojiyi bazı uygulamalara ait güvenlik senaryolarında kullanmayı da planlıyor. Örneğin kullanıcılar galeriye ya da mesajlara tıkladığında basınç noktalarından birine parmak izlerini okutup güvenlik adımını aşmadıkları zaman sadece, daha önce kullanıcı tarafından belirlenen, az sayıda görsel veya mesaja ulaşabilecek. Parmak izi kontrolü sağlandığında ise bütün görseller ve mesajlar görünür hale gelecek. Şirketin ilerleyen dönemlerde bu teknolojiyi kullanması halinde farklı kullanım senaryolarının da ortaya çıkabileceği düşünülüyor.


Samsung'un ekrana gömülü parmak izi sensörü patenti onaylandı
 

Tabi Samsung'un patentinin onaylanması şirketin hemen bu teknolojiyi yeni nesil amiral gemilerinde kullanacağı anlamına gelmiyor ancak akıllı telefon kullanıcıları, ekrana gömülü parmak izi okuma teknolojisine yönelik bir beklenti içerisinde. Bu açıdan bakıldığında Samsung, Galaxy S9 veya Note 9 modellerinde bu teknolojiyi kullanmayı düşünebilir. Ocak ayında gerçekleşecek olan CES 2018 fuarında Galaxy S9 serisine ait ilk prototiplerin paylaşılacağı iddia ediliyor. Bu fuarda Samsung'un yeni patentinin kullanımına ilişkin bilgiler de daha detaylı bir şekilde açığa çıkabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4291 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, parmak izi sensörü ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim