Anlık Bildirim

Samsung’un son çeyrek faaliyet karı beklentisi 14 milyar dolar civarında

Artan ortalama DRAM fiyatları ve OLED panellere olan yükselen ilgi Samsung’a tarihindeki en yüksek faaliyet karını getirdi. Firmanın gelir tahminleri haberimizde.

Geçen yıl gelirlerde büyük bir yükseliş yaşayan Samsung son noktayı koymak üzere. Firmanın mali tablo beklentilerine göre geçen yılın son çeyreğinde tarihi bir faaliyet karına imza atılmak üzere.

Tarihi rekor geliyor

Firmanın açıkladığı beklenti raporuna göre geçen yılın son çeyreğinde toplamda 63 milyar dolarlık satış geliri elde edildi. Faaliyet karı ise 14.1 milyar dolar civarında oldu. Bu rakam firma tarihinde bir rekor anlamına geliyor. Önceki yıl aynı döneme göre yüzde 64 civarında bir artış yakalandı.

Aslında Reuters analizleri firmanın 15 milyar dolar sınırına dayanacağını öngörüyordu. Her ne kadar Samsung rekor kırmış olsa da analiz uzmanlarının beklentilerinin altında kaldı.

Samsung’un yaşadığı büyük yükseliş elbette mobil bölüm ile alakalı değil. Geçen yılın ilk yarısına kadar mobil bölüm Galaxy Note 7 zararını karşılamakla uğraştı ve çok az faaliyet karı elde edebildi. Ancak geçen yılın ikinci yarısı itibariyle mobil bölüm yüksek karlar elde etmeye başladı.

Firmanın asıl yükselişi DRAM üretiminde yaşanan sıkıntı nedeniyle ortalama fiyatların artışı ile gerçekleşti. Sadece Samsung değil Micron ve Sk Hynix gibi pek çok dev geçen yıl rekor gelirler elde etti. Diğer taraftan OLED ekran tedariği de yükseliş gösterdi.

Bu yıl DRAM üretiminin dengeleneceği tahmin edildiği için Samsung’un da yükselişinin duracağı ifade ediliyor. Bu noktada Galaxy S9 serisi ve Galaxy Note 9 modellerinin satışları boşluğu doldurabilirse firma yine rekor kırmaya devam edebilir. Ayrıca mevcut iPhone X ve yeni nesil iPhone modelleri için OLED ekran tedariği yapması da büyük bir avantaj olacaktır. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim