Anlık Bildirim

Samsung'un tabletler için AMOLED ekran üretecek bir fabrika kurmayı planladığı belirtiliyor

Samsung'un tabletler için AMOLED ekran üretecek bir fabrika kurmayı planladığı belirtiliyor

AMOLED ekran dendiği zaman akla ilk gelen isim olan Samsung, hali hazırda akıllı telefon modelleri için bu ekranların üretimini yapıyor. Ayrıca televizyon ekranları için de OLED panel üretimi mevcut.

Ancak Galaxy Tab 7.7 modelinden bu yana firma ara boyutlarda AMOLED ekran kullanmıyor. Bu yüzden de üretim oldukça kısıtlı. Samsung dışında Toshiba Excite 7.7 ve bazı profesyonel monitörler de bu ekranları kullanıyor. 

Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre Samsung, orta boyutta AMOLED ekran üretimi yapacağı yeni bir fabrika kurma hazırlığında. Firma hali hazırda 13cmx15cm boyutlarında 5.5-Gen ve 22cmx25cm boyutlarında 8-Gen AMOLED ekran üretimi yapıyor. Yeni tesislerde 15cmx18cm boyutlarında 6.5-Gen AMOLED ekran üretimi yapılacak ve bu ekranlar tablet modellerinde kullanılacak.

Galaxy S3 ve Galaxy Note II ile yaygın olarak gördüğümüz AMOLED ekranlara artan bir ilgi olduğunu düşünen Samsung, yeni tesisini Güney Kore'de faaliyete sokmayı planlıyor. Ancak son karar yıl içinde verilecek ve en erken gelecek yıl üretim başlayacak.

AMOLED ekranlar, kendi kendine ışık yayan organik diyotların - OLED, en gerçekçi siyah rengi vermesi ve renk doygunluğunu üst seviyeye çıkararak daha canlı ve parlak görüntülerin ortaya çıkmasını sağlaması ile biliniyor. Böylece daha kısa tepki süreleri ve daha az enerji tüketimi mümkün oluyor. Ancak maliyet olarak LCD ekranlardan daha yüksek. Bu yüzden AMOLED ekranlı cihazların fiyatları da yüksek seyrediyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1093 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, samsung amoled ve
2 etiket daha Samsung OLED
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim