Anlık Bildirim

Geçen yıl başlayan akıllı telefonlarda yapay zekâ işlemcisi yarışı bu yıl çok daha artarak devam edecek. Apple ve Huawei’den sonra Samsung da kendi yapay zekâ işlemcisini tanıtmaya hazırlanıyor.

İddialı geliyor

Güney Kore’den gelen bilgilere göre Samsung’un yapay zeka işlemcisi - NPU, tamamlanma aşamasına geldi. Önemli aşamalar kaydeden firma, performans tarafında da beklentilerin üzerinde bir seviyeye ulaşmış durumda.

Hali hazırda piyasada olan Apple A11 Bionic yonga setinin 600 GOPS yapay zekâ performansına ulaştığı ifade ediliyor. Huawei ise Kirin 970 yonga setinin 4 TOPS seviyesinde olduğunu ifade ediyor. Samsung’un ise bu seviyelerin bir miktar daha üzerinde olduğu dile getiriliyor.

Yapay zekâ işlemcisi konusuna biraz geç kalmasına rağmen Samsung’un kat ettiği mesafe dikkat çekici. Hali hazırda Bixby gelişmeleri ve bir süre önce satın alınan VIV firmasının derin yapay zekâ tecrübeleri Samsung’a hız kazandırmış görünüyor.

Samsung’un yeni yapay zekâ işlemcisinin Exynos 9810 yonga setinde yani Galaxy S9 serisinde ilk olarak boy göstermesi bekleniyor. Bununla birlikte yapay zekâ işlemcisinin yılın ortalarına doğru üretime girme ihtimalinden bahsediliyor. Bu bakımdan kesin olarak yeni amiral gemisinde yer alacak mı net bir bilgi yok. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim