Anlık Bildirim

Sanal gerçeklik artık kendine ait bir bağlantı standardına sahip

Sanal gerçeklik kaskları artık tek bir kablo üzerinden bilgisayara bağlanabilecek. Üreticiler bağlantı tarafında VirtualLink teknolojisi ile tek bir standartta anlaştı.
 
Sanal gerçeklik artık kendine ait bir bağlantı standardına sahip
Sanal gerçeklik sektörünün son dönemde gösterdiği büyük yükseliş yatırımların da artmasını sağladı. Yazılım ve donanım alanında önemli gelişmeler yakalansa da sektörü bir standarda oturtmak hepsinden önce geliyor. En azından bağlantı tarafında bu başarıldı.

Bilindiği üzere VR kasklarını bilgisayara bağlayabilmek için HDMI veya DP kablosuna ve güç ile diğer aksesuarlar için de USB portlarına ihtiyaç duyuluyor. Sektöre yatırım yapan devler tüm bunları tek bir kabloda toplamaya karar verdi.

NVIDIA, AMD, Valve, Oculus ve Microsoft firmalarından oluşan konsorsiyum VirtualLink adında yeni bir standart geliştirdiğini duyurdu. VirtualLink standardı tek bir USB Type-C kablosunda tüm ihtiyaçları karşılıyor.

VirtualLink standardı 4 adet yüksek hızlı HBR3 DisplayPort hattı sunuyor. Ayrıca yüksek hızlı USB 3.1 desteği ve 27W seviyesine kadar da enerji aktarımı da yine tek bir kablo üzerinden verilebilecek.

VirtualLink yeni dönemde sanal gerçeklik sektöründe bir devrime imza atacak. Tüm ihtiyaçların tek bir kablodan karşılanması sayesinde üreticilere ve kullanıcılara büyük kolaylık sağlanacak. VirtualLink standardını ilk olarak Nvidia GeForce GTX 1180 ekran kartında kullanılması bekleniyor. Sonrasında diğer üreticiler de uyumlu ürünlerini piyasaya sürecek.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim