Anlık Bildirim

Sharp yeni bir çerçevesiz ekranlı akıllı telefon hazırlıyor

Sektörde çerçevesiz akıllı telefonların ilk örneğini geliştiren Sharp bu konuda büyük aşama kaydetti. Pek bilinmese de firma 28 adet çerçevesiz akıllı telefon piyasaya çıkardı.

Son dönemde akıllı telefon pazarında ince ekran çerçeveleri olan modellerin sayısının arttığını görüyoruz. Pek çok firma bu alanda en iyisi olmaya çalışsa da aslında konsepti ilk kullanan çok uzaklardan bir firma. Evet, Sharp’tan bahsediyoruz.

Parmak izi ekrana entegre

Firmanın 2013 yılında tanıttığı Sharp Aquos Crystal modeli yüzde 80.5 ekran-ön panel oranı ile bir rekor kırmıştı. Xiaomi Mi Mix’e benzer bir şekilde tüm bileşenleri alt kısma toplayan telefon kalan üç kenarı çok ince bir şekilde tasarlamıştı.

Bugüne kadar Sharp tam 28 tane tam ekran akıllı telefon piyasaya sürdü. Haftaya ise 29. model piyasaya çıkıyor. Sharp Aquos S2 modeli yüzde 84.95 ekran-ön panel oranına sahip ve pazarda en iyilerden birisi olacak.

5.5 inçlik ekran ince çerçeveler sayesinde 5 inçlik bir gövdeye sığabiliyor. Yenilik olarak ise telefonun alt kısmında da ince bir çerçeve yer alıyor. Firma ekranın üzerine ahize ızgarası ve ön kamera ile sensörler için küçük bir yer ayırmış. Bunun haricinde her yer ekran gibi duruyor.

İşin ilginç kısmı parmak izi okuyucusunun ekran üzerine entegre edilmiş olması. Aslında Vivo benzer bir telefonu yakın zamanda tanıtacaktı ancak Sharp ondan önce davranmışa benziyor. Apple’ın da iPhone 8 için bu teknolojiyi istediği ancak sonra vazgeçtiği gündeme gelmişti. Hali hazırda ekran teknolojileri konusunda ilerde olan Sharp sıkıntıları da aşmış gibi duruyor. Bu sayede elinize aldığınız telefon tamamen ekrandan oluşacak.

Sharp Aquos S2 modelinin sadece Çin’e özel olduğu belirtiliyor zira 8 Ağustos tarihinde tanıtım Pekin’de yapılacak. Cihaz bir anlamda Sharp’ın Çin pazarına geri dönüşünü simgeliyor. Zaten Sharp’ın telefonları Asya kıtası dışına pek çıkmıyordu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6116 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sharp, sharp aquos s2 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim