Anlık Bildirim

Siri sunucularındaki açık diğer platformların erişimini mümkün hale getiriyor


Apple'ın yeni iPhone 4S'i tanıttığı günden bu yana modele özel sesli asistan uygulaması Siri en çok gündemde kalan özellik oldu. Nasıl çalıştığı, diğer iPhone modellerinde neden olmadığı, özel donanım gerekip gerekmediği gibi pek çok konu geliştiricilerin gündemini meşgul ediyor.

Uzak sunuculara bağlanarak kullanıcılara hizmet veren Siri'nin sunucularında var olan bir açığın diğer platformların da kullanımına imkan verebileceği iddia edildi.

Daha önce arada bir köprü bilgisayar vasıtasıyla Mac 512K cihazına Siri'den metin mesajı gönderme ve iPhone 3GS modelinde Siri'yi kullanma şeklinde yapılan müdahaleler gündeme yansıdı. Bu işlemler Siri'nin uzak sunucularında açık olabileceği ihtimalini ortaya çıkarıyor.

Fransız geliştirici firması Applidium, Siri'nin güvenlik protokolünü kırdığını ve iPod, iPad, Android, Windows, Mac gibi cihazlarda da kullanılabilecek teknik imkanı elde ettiklerini duyurdu ve gerekli talimatları sitesinde yayınladı. Bunun anlamı gerekli teknik bilgiyi öğrenen hackerlar Siri'yi her türlü cihaza port edebilir.

Dikkat edilmesi gereken uzak sunucudaki bağlantı için benzersiz iPhone 4S kimlik numarasının gerekmesi. Siri, sunucular ile iletişime geçmek için bu kimlik numarasına ihtiyaç duyuyor.

Bu noktada Apple'ın bu tür girişimde bulunan kimlik numaralarını kara listeye alarak Siri erişimini kapatması muhtemel. Kendi cihazını riske etmek isteyen kullanıcıların bu kimlikleri başkalarına  kullandırtmasıyla bu tür girişimler mümkün olabilir. Aksi takdirde hackerların yeni bir iPhone 4S satın alması gerekebilir. Bu durumda da yapılan çalışmaların bir anlamı kalmıyor. 

Siri'nin ne düzeyde kırılabileceğini ve kimlik doğrulama sürecinin aşılıp aşılamayacağını zaman gösterecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5553 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 4s, siri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim