Anlık Bildirim

Snapchat 25 milyar dolar ile halka açılıyor

Her geçen gün hızla büyüyen ve genç nüfusun gözdesi olmayı başaran Snapchat’in halka arz için çalışmalara başladığı ve önümüzdeki sene ilk çeyrekte borsaya gireceği belirtiliyor.
The Wall Street Journal’da yer alan habere göre son dönemin popüler uygulaması Snapchat’in halka arz için çalışmalara ağırlık verdiği iddia ediliyor. Ağustos ayında 18 milyar dolar değerlenmeye ulaşan platformun halka arz büyüklüğünün ise 25 milyar dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.
2014 senesinde 168 milyar dolar ile halka açılan Alibaba’dan sonra en dikkat çeken işlem olacağı ifade edilen Snapchat için yazılan tahminler büyük oranda doğruluk gösteriyor. Bu yıl yaklaşık 350 milyon dolar reklam geliri elde edeceği ifade edilen platformun 2017'de bu oranı 1 milyar dolara çıkarması bekleniyor.

Facebook'un 3 milyar dolar teklifini kabul etmedi 

Diğer taraftan 110 milyon dolar karşılığında daha etkili sonuçlar için mobil arama ve keşif uygulaması Vurb’ü satın alacağı belirtilen Snapchat’in yüzde 75'lik bölümü hisse, kalan yüzde 25'i ise nakit olarak verdiği ifade ediliyor.
Hatırlayacağınız gibi 2013 yılında Facebook 3 milyar dolar karşılığında Snapchat’i satın almak istemiş ancak CEO Evan Spiegel bu teklifi kabul etmemişti. Ardından deyim yerindeyse Mark Zuckerberg başta olmak üzere diğer birçok popüler uygulama tarafından taklit edilen Snapchat, şu an genç akıllı cihaz kullanıcıları için en popüler uygulamaların arasında yer alıyor. Önümüzdeki mart ayında halka arz edilmesi beklenen platformun iki ay içerisinde yatırım bankasını da açıklaması düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3465 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
snapchat, borsa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim