Anlık Bildirim

Snapdragon 720, yapay zeka için Nöral İşlem Birimi'ne sahip olabilir

Qualcomm'un Snapdragon 700 yonga seti serisinin yeni modelleri ile ilgili detaylar netleşiyor. Snapdragon 720'nin Kirin 970 gibi özel bir Nöral İşlem Birimi'ne (NPU) sahip olacağı öne sürüldü.
ABD'li yonga seti üreticisi Qualcomm, geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi'nde yeni Snapdragon 700 yonga seti serisini duyurmuştu. Şu ana kadar sadece Snapdragon 710 piyasaya sürüldü ve bu yıl çıkan birçok cihazda bu yonga setinin kullanıldığını gördük.
Snapdragon 700 serisi, amiral gemisi 800 serisinin hemen ardından gelen üst orta sınıf bir seri. Şimdiye kadar üst orta segmentteki cihazlar Snapdragon 600 serisi tarafından güçlendiriliyordu. Şirket artık Snapdragon 700 serisi ile daha güçlü ve iyi bir yonga seti sunuyor.
Snapdragon 710 dışında serinin diğer yonga setleri ile ilgili detaylar hala aydınlanmış değil. Bugün Snapdragon 720 ile ilgili yeni bir söylenti ortaya çıktı. Gelen haberlere göre Snapdragon 710'un gelişmiş bir versiyonu olacağı belirtilen Snapdragon 720, Huawei'nin amiral gemisi Kirin 970 yonga seti gibi özel bir Nöral İşlem Birimi'ne (NPU) sahip olacak.

Snapdragon 720'li ilk telefon Samsung'dan gelebilir

Şimdiye kadar tüm Qualcomm yonga setleri yapay zeka (AI) işlemlerini yürütmek için yazılım tabanlı Yapay Zeka Motoru (AIE) ile birlikte geliyordu. Bilgi doğruysa, Snapdragon 720, yapay zeka görevlerini daha iyi işlemek için şirketin özel donanımına sahip ilk yonga seti olacak. AIE'nin performansının Huawei'nin özel NPU'su kadar iyi olmadığını da belirtelim.
Raporda en az üç üreticinin şu anda Snapdragon 720'li akıllı telefonlar üzerinde çalıştığı ve bu yonga seti ile güçlendirilmiş ilk akıllı telefonu Samsung'un çıkaracağı yazıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim