Anlık Bildirim

Sony, Android O için yaptığı geliştirme ile kasasını doldurabilir

Android O için bir dizi hatanın düzeltilmesine ve işletim sisteminin bazı yönden daha iyi hale getirilmesine destek veren Sony, sisteme eklediği bir özellik ile ciddi bir kazanç elde edebilir.

Sony, Android O için yaptığı geliştirme ile kasasını doldurabilir Tam Boyutta Gör

Android 8.0’ın resmi olarak duyurulmasının ardından yeni sürümdeki yeniliklere dair detaylar da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Küçük iyileştirmelerin ve hata düzeltmelerinin yanı sıra sistemi, yeni nesil teknolojiler tarafında daha donanımlı hale getirecek çalışmalar içeren Android O için Sony de ses konusunda önemli çalışmalar yapmış.

Sistemin LDAC codec desteği kazanmasını sağlayan Sony, kendi geliştirdiği bu teknoloji sayesinde kaba bir ifadeyle kablosuz kulaklara 3 kat daha fazla veri iletimini olanaklı kılıyor. SBC’de 328kbps değer, LDAC ile 990kbps seviyesine yükselebiliyor. Yani eskiden Bluetooth kulaklıklar ile müzik dinlediğinizde CD kalitesinden biraz daha zayıf bir ses alırken LDAC ile yüksek kaliteli ses elde edilebiliyor. 24 bitlik ses derinliği de bu sayede kablo kullanmadan olanaklı hale gelebiliyor.

Sony, bu özelliği ücretsiz olarak kullanıma sunuyor ve akıllı telefon üreticileri telefonlarında bu destek var diye Japon teknoloji şirketine herhangi bir ücret ödemek zorunda değil. Şu anda LDAC destekli kulaklık, hoparlör veya ses sistemi üreten tek isim Sony. Diğer üreticiler de bu desteğe sahip ürünler üretmek isterse Sony’ye lisans ücreti ödemek zorunda kalacak. Şimdilik daha kaliteli kulaklık ve daha etkili bir ses deneyimi için Sony tek seçenek haline gelmiş durumda. Android O desteği ile yeni kulaklık muhtemelen ortaya çıkacaktır. Uzun vadede ise Sony, satılan her kablosuz kulaklıktan kazanç elde eden isim konumuna gelebilir. Tabi Bluetooth 5.0'ın artan transfer hızları da işe farklı bir boyut kazandırabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6303 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, Android O ve
2 etiket daha ldac Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim