Anlık Bildirim

Sony Playstation VR fiyatı belli oldu, işte detaylar

Sony'nin merakla beklenen sanal gerçeklik kaskı Playstation VR ile ilgili fiyat bilgisi geldi. Playstation VR ile yakından ilgileniyorsanız yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Tam donanımlı sanal gerçeklik kaskı anlamında ismini duyuran Oculus ve HTC firmalarının ardından, Sony de PlayStation 4 tarafında yarışa katılacağını duyurmuştu. Playstation VR olarak ismi belirlenen tam donanımlı sanal gerçeklik kaskının fiyatı belli oldu.

Sony, rekabette avantajlı olmak adına fiyatı biraz daha düşük tutmuş. Playstation VR kaskı bölgeye göre 399$/399 Avro/349 Pound/44980 Yen şeklinde fiyatlandırmaya sahip. Yani vergiler hariç ülkemiz için Avro üzerinden 1400TL civarında bir fiyat etiketi mevcut. Tabii, vergiler ile fiyat ne olur tam bilemiyoruz.


Playstation VR kaskı, sadece PS 4 konsolları ile kullanılabiliyor. Bu bakımdan diğerleri gibi donanım gereksinimi listesi mevcut değil. Uygun fiyata bir konsol edindiğinizde ise, sanal gerçeklik tecrübesi için toplamda 700$-800$ civarında bir bedel ödemiş olacaksınız. Bu rakam rakiplerde 1500$-1600$ seviyesine kadar çıkıyor. Sony, bu anlamda daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşabilecek. Zaten Sony Computer Entertainment'in başkan yardımcısı Masayasu Ito da, bu konuya vurgu yapmıştı.

Bu noktada, fiyata kontrolcü ve kameraların dahil olmadığını belirtelim. Ürünler 50$ fiyat etiketine sahip. Bazı oyunlarda kontrolcü gereksinimi yok ancak kamera gereksinimi şart. Bu bakımdan fiyata 50$ daha eklemek gerekiyor. Yani toplamda 449$ söz konusu.

Kask üzerinde 5.7 inçlik OLED ekran mevcut. 1920×1080 şeklinde bir çözünürlük belirleyen kask, her göze 960×1080 piksel çözünürlük gönderiyor. Kask üzerinde 3 eksenli ivme ölçer, 3 eksenli jiroskop, HDMI, AUX, stereo kulaklık çıkışı gibi bileşenler yer alıyor.

Fiyat konusunu bir kenara bırakırsak, Oculus Rift ve HTC Vive ürünleri, sanal gerçeklik içeriği konusunda biraz daha yüksek kalitede yayın yapacak. Sony de bunu kabul ediyor. Daha önce de dediğimiz gibi amaç, düşük fiyat ile daha fazla tüketiciye ulaşabilmek. Hali hazırda 37 milyon PS 4 kullanıcısı olduğunu düşündüğümüzde, Sony'nin eli oldukça güçlü. Cihaz Ekim ayında piyasada olacak ve şimdiden 230 geliştirici içerikler üzerinde çalışmaya başladı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16372 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, playstation vr ve
2 etiket daha sony ps 4 Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim