Anlık Bildirim

Sanal gerçeklikte, konsollar bilgisayarlardan daha çok tercih edilecek

Sanal gerçeklik konsepti; mobil, masaüstü ve konsol olarak üç kategoriye ayrılmış durumda. Bunlar arasında konsol kategorisinin daha çok ilgi göreceği düşünülüyor.

Artık yavaş yavaş sanal gerçeklik konseptine derinlemesine dalmaya başladık. Donanım ve yazılım tarafındaki yatırımlarla, sanal gerçeklik sektörünün bu yıl hızlanması bekleniyor. Genelde, bilgisayar ve mobil cihaz tarafındaki sanal gerçeklik ürünlerini daha çok duyuyoruz zira pek çok ürün satışa başlamak üzere. Bununla birlikte, konsol tarafı da ezici bir hakimiyet kuracak potansiyele sahip.

SuperData tarafından yapılan yeni bir analize göre, 2016 yılı sonuna kadar 3.6 milyar dolarlık VR gözlüklerinin satılması bekleniyor. Daha önce firma, 39 milyon adet satış ve 5.1 milyar dolar gelir tahmini yapmıştı ancak Oculus Rift, HTC Vive gibi ürünlerin beklenenden geç piyasaya çıkması, öngörüleri yüzde 30 oranında azalttı.


Bununla birlikte HTC Vive'nin ön siparişlerde yaklaşık 10 milyon dolarlık bir gelir elde ettiği biliniyor yani bu tür sistemlere ilgi oldukça yüksek. Oculus Rift de 600$ fiyat etiketiyle muhtemelen benzer bir rakama ulaşacaktır. Yine de geniş bir kitleye hitap etmesi için fiyatların düşmesi gerekiyor. Analizde, 3-5 yıl içerisinde kask fiyatlarının herkesin ulaşabileceği bir seviyeye geleceği ifade ediliyor.

Analizde diğer bir dikkat çeken nokta, Sony'nin PS VR gözlüğünün çok daha fazla kullanıcı sayısı elde edeceğinin öngörülmesi. Henüz PS VR için kesin bir çıkış tarihi bulunmuyor ancak PS4 konsol sahibi olanların sayısı hızla 40 milyona doğru ilerliyor yani potansiyel alıcı sayısı 40 milyon civarında. Elbette herkesin PS VR alacağı anlamını çıkaramayız ancak bu rakamın yarısı bile olsa, Sony için büyük bir gelir demek. PC tarafında en fazla 17 milyon sistemin VR gözlükler ile uyum sağlayacağı tahmin ediliyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3100 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vr, HTC Vive ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim