Anlık Bildirim

Sony, S-LCD ortaklığındaki hissesini 939 milyon dolara sattı


Dünyanın en büyük panel üreticilerinden Samsung ve Sony'nin 2004 yılında birlikte kurdukları S-LCD adlı LCD üretim ortaklığı, son 6 yılda TV satışlarında 6 milyar dolarlık bir kayıp yaşayan Sony'nin Kasım ayında çekildiğini açıklaması sonrası dağılmıştı.

S-LCD ekranlar en az AMOLED ekranlar kadar parlaklık, geniş görüş açısı ve yüksek görüntü kalitesi sunuyor. Televizyon üretiminde kullanılan S-LCD ekranlar AMOLED ekran stoklarında sıkıntı yaşanınca HTC Desire, Nexus One ve Galaxy S modellerinde alternatif ekran olarak kullanılmıştı. Halen pek çok akıllı telefon ekranında S-LCD panel kullanılmaktadır.

S-LCD ortaklığında Samsung yüzde 51, Sony yüzde 49 pay sahibiydi. Ortaklığın toplam değeri ise 3 milyar dolara yakın. Sony'nin çekilmesiyle tüm hisseler Samsung'a geçti. Sony, ortaklıktaki hisselerini yaklaşık 939 milyon dolara Samsung'a satmış oldu. Ancak Samsung, Sony'ye S-LCD panel sağlamaya devam edecek.

Ortaklığın sona ermesiyle Chimei Innolux ve AU Optronics gibi diğer LCD panel üreticisi rakip firmalara da yer açılmış oldu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim