Anlık Bildirim

SpaceX en ağır yükünü başarıyla yörüngeye yerleştirdi

Fırlatmayı planladığı binlerce uydu ile internet servisi sunmayı planlayan SpaceX bu yolda önemli bir testi geride bıraktı. Şirket 6 tondan daha ağır olan uyduyu yörüngeye başarıyla yerleştirdi.
Dünya çapında geniş bant aralığında internet sağlamak için kolları sıvayan SpaceX, Inmarsat’a ait haberleşme uydusunu başarıyla yörüngeye yerleştirdi. Falcon Heavy roketiyle yapılması planlanan fırlatma işleminde bu roket henüz ticari kullanıma sunulmadığı için Falcon 9 roketi kullanılırken 6 tondan daha ağır olan dev uydu Falcon 9 roketiyle bugüne kadar fırlatılan en ağır yük oldu.

SpaceX’in Falcon 9 ve gelecekte kullanılması planlanan Falcon Heavy lansmanları için kiralanan ve yeniden kullanıma sunulan Florida’daki Kennedy Uzay Üssünde bulunan SpaceX’in LC-39A bölümünde gerçekleştirilen fırlatmada, Falcon 9’un üst yük limiti, Inmarsat uydusunu hedef alacak şekilde optimize edildi ve böylece Falcon 9’un da taşıma kapasitesi ciddi bir sınavdan geçti.

İngiltere’nin en büyük uzay şirketi olan Inmarsat fırlatma görevi için ilk kez bir Amerikan şirketiyle bir araya gelirken uydunun tam olarak ne amaçla kullanılacağını açıklamadı ancak Inmarsat’ın geniş bant internet servisi sağlamak için oluşturacağı Global Xpress takımyıldızı projesinin bir parçası olan uydunun da internet servisinde görev alması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim