Anlık Bildirim

Spotify, 30 milyon ücretli aboneye ulaştı

Çevrimiçi müzik hizmetleri sektörünün dev isimlerinden Spotify, toplamda 100 milyon aboneye ulaştığını duyurdu. Bunun 30 milyonu ise ücretli abonelerden oluşuyor.

Apple Music’in katılışı ile daha da rekabetçi hale gelen çevrimiçi müzik hizmetleri sektöründe, en önemli konu elbette ücretli abonelerin sayısı. Reklam destekli ücretsiz abonelikler olsa da, ücretli aboneler kadar büyük gelir getirmiyor.

Sektörün devlerinden Spotify, toplamda 100 milyon aboneye ulaştığını duyurdu. Bunun 30 milyonu ise ücretli abonelerden oluşuyor. Apple Music, son duyuruda 13 milyon ücretli aboneye ulaştığını açıklamıştı.

Spotify, elde ettiği toplam gelirin yüzde 80’ini telif hakkı olarak sanatçılara ödüyor. Bu bakımdan toplam abone sayısı önem taşıyor. Firma geçen yıl 200 milyon dolar civarında bir zarar açıklamıştı zira gelen gideni tam olarak karşılayamıyor.

Spotify, aylık 9.99$/9.99TL şeklinde bir fiyatlandırma belirlemiş durumda. Kullanıcı sayısı düşünüldüğünde, ücretli abonelerden yaklaşık 300 milyon dolarlık bir gelir söz konusu. Buna ücretsiz abonelerden gelen reklam gelirlerini de eklediğimizde meblağ artıyor ancak telif hakkı nedeniyle paranın büyük kısmı kesiliyor. Maliyetler ve işletme giderleri de düşünülünce bu kez çizgi eksiye doğru gidiyor.

Şirketler, çeşitli kampanyalarla abone sayısını artırmaya çalışıyor. Örneğin Apple, öğrenciler için 4.99$ abonelik bedeli belirledi. Spotify da ilk 3 ay için 0.99TL istiyor. Ayrıca farklı kampanyalarla ücretsiz Premium abonelik elde edebilmek de mümkün.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5628 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spotify, spotify 30 million subscribers ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim