Anlık Bildirim

Steam, çok satan dev bütçeli oyunlardan aldığı payda indirime gitti

Çok satan oyunlardaki müşteri çekme potansiyelini gören Steam platformu, bu oyunların yapımcılarından aldığı payları belli oranda azaltma kararı aldı. Detaylar haberimizde.
 
Endüstri lideri yayıncılardan daha fazlasını platformda tutmak adına Steam, belirli satış eşiğini geçen oyunlardan aldığı payı azaltmaya karar verdi.

Steam’den yapılan açıklamaya göre hasılatı 10 milyon dolar olan oyunlardan %25, 50 milyon dolar oyunlardan ise %20 pay alınacak. Bu oranlar daha önce sırasıyla %30‘luk ve %25’lik dilimler olarak uygulanıyordu.

Kendi platformunu kuranlara karşı bir hamle 

Steam’in bu hamlesinin sebeplerinden biri, yayıncıların oyunları artan bir oranda kendilerinin veya alternatif platformlar üzerinden dağıtmak istemeleri. Activision (Destiny 2, COD: Black Ops IV) , Bethesda (Fallout 76) ve Epic (Fortnite) firmaları bu trendin son örnekleri. Hatırlanacağı üzere Electronic Arts, Origin platformunu kurarak 2011 yılında Steam ile bağlarını koparmıştı.

Steam’in bu kararının arkasındaki diğer sebep olarak, çok satan oyunları tercih eden oyuncuların hem platformun popülerliğini artırması hem de söz konusu oyuncuların, mevcut platformda satışta olan diğer oyunları satın alma potansiyelleri görülüyor.

Steam platformunun büyük firmalara bu anlamda göz kırparken uyguladığı “azalan oranlı vergi” taktiğinin, maalesef küçük geliştiriciler için de olumsuz etki yaptığı ifade ediliyor. Eleştiriler zenginlerin daha zengin olduğu, küçük geliştiricilerin ise sürekli çırpındığı yönünde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18992 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İndirim, steam ve
3 etiket daha platform yayıncı Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim