Anlık Bildirim

"Steve Jobs, davalardan önce Samsung ile görüşerek sorunları çözmeye çalıştı."

Apple'ın kurucusu ve Ağustos ayı içerisinde icra kurulu başkanlığı görevini Tim Cook'a devreden Steve Jobs'un son yıllara damgasını vuran Apple ve Samsung arasındaki patent davaları 4 kıtada başlamadan önce Samsung ile sorunların çözümü için görüşmeler başlattığı ortaya çıktı.

Dünyanın önde gelen yayın organlarından Bloomberg'in haberine göre, iki firma arasında Avustralya'da sürmekte olan davada söz alan Apple'ın kıdemli yöneticisi ve firmanın fikri haklardan sorumlu baş avukatı Richard Lutton, Steve Jobs'un Haziran 2010'da aralarındaki patent sorunlarının çözümü için görüşmeler başlattığını ancak Jobs'un görüşmelerden yeterince başarılı sonuç alamadığını belirterken; yapılan bu girişimi "Samsung, derin ilişkilerimiz bulunan önemli bir tedarikçimiz. Onlara doğruyu yapmaları için bir şans vermek istemiştik." diyerek açıkladı. Samsung cephesinden basın sözcüsü James Chung ise Lutton'un mahkemede dile getirdiği bu sözlerle ilgili yorum yapmayı ise reddetti.

Apple ile Samsung'un 4 kıtaya yayılan patent davalarının Avustralya'daki ayağında, Apple patent sorunlarının giderilmesine kadar ilgili ülkede Galaxy 10.1'in satışının yasaklanmasını talep etmiş; Samsung ise bu kararı verecek olan mahkeme heyetinin kararına kadar Galaxy Tab 10.1'in bu ülkede satışına başlamamayı kabul etmişti. Mahkeme başkanı Annabelle Bennett'in ifadesine göre, Apple'ın talebinin gelecek hafta içerisinde karara bağlanması olası görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25403 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, iPad ve
2 etiket daha Tablet Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim