Anlık Bildirim

Süper Lig maçlarının yayını sırasında Periscope'a erişim engeli gelecek

Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın haklarını elinde bulunduran Digitürk'ün talebiyle, canlı yayın patformu Periscope'a maç saatlerinde erişim yasağı geliyor. Detaylar haberimizde...
Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın haklarının sahibi olan Digitürk'ün talebi ile, Twitter'a ait popüler canlı yayın platformu Periscope'a erişim engeli geliyor. Bu yasağın nedeni ise Spor Toto Süper Lig maçlarının korsan olarak yayınlaması.

Erişim yasağı maç saatlerinde olacak

İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, Digitürk'ün müracaatını haklı bularak, Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın saatlerinde Periscope platformuna erişim engeli getirilmesine karar verdi. Karar da yer alan ifadeler ise şu şekilde:
"Süper Toto Süper Lig futbol müsabakalarının oynandığı sürelerle sınırlı olmak üzere pscp.tv, proxsee.pscp.tv, prod-assets.pscp.tv, prod-video-eu-central-1.pscp.tv Periscope uygulama adreslerinde Süper Toto Süper Lig futbol müsabakalarının oynandığı sürelerle sınırlı olmak üzere ihtiyati tedbir yoluyla erişimin engellenmesine karar verildi."
Yeni sezondan itibaren geçerli olacak bu erişim engeli ile maç yayınları sırasında Periscope'a erişilemeyecek ve maçın bitiş düdüğü ile birlikte tekrar erişim sağlanacak. Ayrıca bu yasağın, maç yayını yapan diğer şirketlere de emsal karar oluşturacağı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7232 kez okundu.
37 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Periscope, erişim engeli ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim