Anlık Bildirim

TCG Zafer fırkateyni batırılarak emekli edildi

Türk Donanması bünyesinde TCG Zafer ismiyle 23 yıldır hizmet vermekte olan Tepe sınıfı fırkateyn, Beyaz Fırtına tatbikatı sırasında torpidoyla vurularak batırıldı.

TCG Zafer fırkateyni batırılarak emekli edildi Tam Boyutta Gör
 

Türk Donanması'nın geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlediği Beyaz Fırtına tatbikatında, hayatına Thomas C. Hart ismiyle başlayan Tepe sınıfı (orijinalinde Knox sınıfı) fırkateynlerden TCG ZaferDM2A4 torpidosuyla batırılarak emekli edildi. 

Atlas Elektronik'in geliştirdiği DM2A4 torpidosunun gösterimi de bu tatbikat sırasında yapılmış oldu. Torpidonun en ilgi çekici özelliği fiber optik kablo kullanan ilk torpido olması. Bu şekilde torpido, fırlatıldıktan sonra bile yönlendirilebiliyor. Birçok gelişmiş sensörle donatılan torpido, aynı zamanda daha keskin bir yönlendirme sistemine de sahip. Torpido bu sayede birçok geleneksel torpido karşıtı sistemin etrafından hedefine başarıyla ulaşabiliyor. 

Torpido atışıyla emekli edilen TCG Zafer ilk olarak, önceden de bahsettiğimiz üzere, hayatına 1973 yılında USS Thomas C. Hart olarak başlamış. Hizmete girdikten sonraki ilk beş yıl içerisinde Akdeniz'de görevlendirilen fırkateyn, daha sonra Philadelphia'ya modern ekipmanlarla donatılmak için gönderilmiş. 1993 yılında ise Türk Donanması'nın bünyesine TCG Zafer adıyla giriş yapmış. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yayınladığı videodan, fırkateynin vurulma anını izleyebilirsiniz: 

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21143 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tsk, türk silahlı kuvvetleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim