Anlık Bildirim

TSK envanterine yeni bomba atar mühimmatı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımı için Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından yeni bir otomatik bomba atar mühimmatı geliştirildi. Yeni mühimmat yüksek hız ve uzun menzile sahip.

TSK envanterine yeni bomba atar mühimmatı Tam Boyutta Gör

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu tarafından yeni bir otomatik bomba atar mühimmatı geliştirildi. "MOD78-HE" adı verilen yeni mühimmatın 20 farklı testten başarıyla geçti.

TSK’nın terörle mücadele harekatlarında kullandığı 40 milimetrelik MK-19 Otomatik Bomba Atar (OBA) için geliştirilen MOD78-HE, yüksek hız ve uzun menzile sahip.

Geliştirme faaliyetleri tamamlanan MOD78-HE mühimmatı şarapnel etkisini arttırıcı gövdesi sayesinde ve 2 bin metre menzilde her merminin düştüğü yerde 10 metre çapında bir etkiye sahip olacak.

Yeni mühimmatın, asimetrik savaş koşullarında ve meskun mahallerde gizlenmiş düşmanları imha etmek için kullanılması bekleniyor.

Otomatik bomba atarlarda şu anda daha düşük hız ve kısa menzile sahip mühimmatlar kullanılıyor. Yeni mühimmat, lojistik ve taktik şartları temsil eden 20 farklı testten başarıyla geçti. Haziran ayında seri üretimine başlanması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6345 kez okundu.
8 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mke, otomatik bomba atar ve
2 etiket daha mod78-he Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim