Anlık Bildirim

TSMC ve ARM 2018 yılındaki iPhone modeli için 7nm çip üretmeyi planlıyor

Apple geçtiğimiz nesilde uzun süredir birlikte çalıştığı TSMC'nin yanına bir de Samsung'u ekleyerek çip üretim kapasitesini arttırmıştı. Şirket 2018'de 7nm çipsetler kulanmak istiyor.
Apple, iPhone 6S için hem Samsung hem de TSMC ile işbirliğine giderek yeni çipini bu iki farklı şirkete ürettirmişti. Üretim teknolojileri farklı olan şirketlerden TSMC, Apple A9 çipseti 16nm üretim teknolojisiyle üretti, Samsung ise çipsetleri 14nm üretim bandından çıkardı. 

Bu fark her ne kadar günlük kullanımda gözle görülür bir değişikliğe sebep olmasa da, ilk dönemlerde bir çok kullanıcı ürününü iade ederek istediği çipsetli model ile değiştirebiliyordu. Bu kargaşanın ardından Apple ezeli rakibini saf dışı bırakarak yola yalnızca TSMC ile devam etme kararı aldı. Şimdi ise bu birlikteliğin gelecek planları yapılıyor.
iPhone 7'de göreceğimiz Apple A10 çipsetlerin üretimine başlayan TSMC diğer bir taraftan da 7nm üretim süreci için ARM ile işbirliğine gidiyor. İkili sıkı bir iş çıkararak 2018'deki iPhone modelinde 7nm FinFet üretim bandından çıkmış çipsetleri kullanmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıl ilk örneklerinin üretilmesi beklenen yeni çipseti muhtemelen iPhone 8 modelinde A12 adıyla görebileceğiz. 
Üretim teknolojisinin daha küçük seviyelere çekilmesi çipseti performans konusunda yukarıya taşıdığı gibi, daha az güç tüketmesine de yardımcı oluyor. FinFet adı verilen teknoloji ise böylesine ufak alanlardaki kaçak akımı engellemek için kurulan bir önlem. Bazı kaynaklar ise 7nm'den önce 10nm üretim sürecine geçileceğini belirtiyor. Bu yıl için çok geç olsa da önümüzdeki yıl iPhone 7S ve 7C gibi modellerde 10nm de üretilmiş A serisi çipsetlerden birisini görebiliriz. Bakalım teknolojinin hızlı değişimine şirketler nasıl tepki gösterecek? 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim