Anlık Bildirim

TSMC virüs saldırısına uğradı, pek çok tesiste üretim durdu

İlk kez virüs saldırısı nedeniyle üretimi durdurmak zorunda kalan döküm devi TSMC hızlı bir soruşturma başlattı. Yeni iPhone modellerinin arefesinde sıkıntı kapıda.

Döküm sektörünün gelir açısından lideri durumunda olan ve daha çok Huawei Kirin ve Apple A serisi işlemcileri üretmesi ile tanıdığımız TSMC zor günler geçiriyor. Yeni iPhone modellerinin arefesinde firma büyük bir virüs saldırısına uğradı.

En ciddisi

Cuma akşamı gerçekleşen saldırı sonucunda firma pek çok üretim tesisini kapatmak durumunda kaldı. Saldırının hacker tarafından yapılmadığı ifade ediliyor. Firma kapsamlı bir araştırma sonucunda tesisleri tekrar aktif edecek. Şimdilik birkaç fabrikanın incelendiği ve aktif edildiği belirtiliyor.

TSMC daha önce de virüs saldırısına maruz kalmıştı ancak ilk kez üretimi durduracak derecede bir saldırı söz konusu. Firma henüz saldırının nasıl bir etki yaptığını anlayabilmiş değil. Her fabrikanın farklı etkilenmiş olabileceği belirtiliyor. En erken yarına ilk araştırma sonuçları gelmiş olacak.

Apple A12 yonga setini bir ay sonraya yetiştirmesi gereken TSMC’nin aksama yaşayıp yaşamayacağı merak konusu. Eğer aksama olursa yeni iPhone modelleri stok sıkıntısı yaşayabilir zira ikinci bir dökümcü bulmak için zaman kalmadı.  

Bu durumda yeni iPhone modellerinin piyasaya çıkış tarihi etkilenmez ancak ikinci ve sonraki parti üretimlerde gecikme olabilir. Bu da haliyle 1 trilyon dolar değere ulaşan Apple’ı olumsuz etkileyecektir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4479 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tsmc, iphone 6.1 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim