Anlık Bildirim

TUSAŞ, milli savaş uçağı için mühendis yetiştirecek

Bir yandan silahlı Hürkuş modelinin testleri devam ederken bir yandan da milli muharip uçak için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. TUSAŞ ihtiyaç duyulacak insan kaynağı için de sıkı bir sürece girdi.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), hali hazırda uçağın tasarımı kapsamındaki çalışmalarına devam ediyor ancak özellikle sonraki dönemde ihtiyaç duyulacak nitelikli insan gücü, projenin önündeki aşılması gereken önemli hususlardan biri.

Bu amaçla bir dizi çalışmalar yürüten TUSAŞ, iTÜ ile ODTÜ’yü pilot üniversite olarak seçmiş durumda. Bu alanda kariyer hedefi olan öğrencileri, deneyimli mühendislerle bir araya getirmeyi hedefleyen TUSAŞ, öğrencilerin işin en başında deneyim kazanması için bir dizi aktiviteler gerçekleştirecek.

TUSAŞ, milli savaş uçağı için mühendis yetiştirecek Tam Boyutta Gör

Öğrencilerin tasarım aşamasındaki projelerini prototipe dökmelerine de kolaylık sağlayacak olan TUSAŞ, öğrencilerin havacılık sektörüne özendirilmesinde önemli rol oynayacak. Bu noktada İTÜ çok önemli bir projeyi de yakında hayata geçirecek.

Very Light Aircraft (VLA) adı verilen bağımsız ARGE projesi kapsamında görev alacak öğrenciler, uçak tasarımı, uçak üretimi, montaj, yer ve uçuş testi, sözleşme yönetimi, program öyönetimi gibi alanlarda sektörel deneyim kazanacak. Bu alanda çalışma şansı bulan öğrenciler, mezuniyetlerinde savaunma sanayii ve havacılık alanlarında koordineli bir şekilde istihdam edilecek.

Havacılık anlamında ülkemizde çok önemli bir misyonu üstlenen TUSAŞ, yapılacak çalışmaların gelecek dönemde de sürdürülebilir olması için gerekli insan gücüne yatırım yaparak aslında önemli bir işin temellerini atıyor. Dileriz projelendirilen her şey işleyişte de başarılı olur.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7817 kez okundu.
44 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tai, tusaş ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim