Anlık Bildirim

Tesla ile Gersan işbirliğinin detayları belli oldu

Tesla ile Gersan arasında imzalanan işbirliğinin detayları belli oldu. Tesla ve Gersan işbirliği ile Türkiye geneline Tesla'nın hızlı şarj istasyonu olan Supercharger'lar kurulacak.

Tesla ile Gersan işbirliğinin detayları belli oldu Tam Boyutta Gör

Gersan ile Tesla arasında geçen ay imzalanan gizlilik anlaşmasına ilişkin detaylar belli oldu. Gersan ile Tesla arasında işbirliği ilk etapta Tesla’nın hızlı elektrik şarj istasyonun Supercharger’ın Türkiye’de montajını ve devreye alınmasını kapsıyor.

Gersan, ilk etapta sadece montaj ve devreye alma kısmında yer alacak. Ancak Gersan tarafından paylaşılan bilgiye göre deneyim kazandıktan sonra Tesla Supercharger üretilmesi, kendi ürünlerinin Tesla araçlarına uyumlu hale getirilmesi konusunda ikili temaslar sürecek. Anlaşma sağlanırsa ayrı anlaşmalar imzalanacak.

Ülke geneline Supercharger istasyonları kurulacak

Tesla kullanıcılarının herhangi bir bölge sınırı olmaksızın ülke genelinde araçlarıyla dolaşabilmesini amaçladıklarını bildiren Gersan Satış ve Pazarlama Müdürü Mustafa Şalcı, Supercharger şarj istasyonlarının Türkiye geneline kurulmasını planladıklarını bildirdi.

Şehirlerarası yollarda en fazla 200 kilometrede bir hızlı şarj istasyonu kurulacak. Toplu konut, AVM, otopark gibi yoğun bölgelere de şarj üniteleri sağlanacak.

Yerli otomobil projesine katkı sağlayabileceklerini ifade eden Şalcı, “Biz gerek altyapı, gerekse otomobil içerisindeki yazılım sistemlerine entegrasyon olarak katkı sağlamayı planlıyoruz. Bu anlamda bu şarj istasyonlarını otomobillerle uyumu gibi bilişimsel katkılarımızın olacağından eminiz.” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11571 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, tesla supercharger ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim