Anlık Bildirim

Tesla, kısa sürede bir mühendislik ordusuna dönüştü

Kaliforniya merkezli elektrikli araç ve elektrikli araç motorları tasarlayan şirket geçtiğimiz ay SolarCity ile birleşmesinin ardından 30 bin çalışan sayısına ulaştı.
Son dönemlerin popüler ismi Tesla Motors’un kurucusu olan Elon Musk’ın Tesla’yı hâlâ sınırlı kaynaklara sahip gelişme aşamasındaki bir şirket gibi yönettiğini söylemesine karşın şirketin geçen ay SolarCity ve Grohmann Mühendislik firmalarını da bünyesine katmasıyla beraber kayda değer büyüme kimsenin gözünde kaçmıyor.

Tesla ve SolarCity’nin tek çatı altında birleşmesinden önce toplam çalışan sayısı 18 bin olan Tesla artık 25 bini Amerika merkezli toplam 30 bin çalışana ulaştı. Kaliforniya merkezli şirket büyüme planını desteklemek için iş gücünü arttırmayı planlıyor. 2018 yılına kadar enerji depolama ve otomobil işini genişletmek için yılda 500 bin araç ve 35 gigawatt/saat batarya üretmeyi hedefliyor.

Hedefleri doğrultusunda şirket, internet sitesinin kariyer sekmesinde 1800 açık iş pozisyonu listeliyor. Ayrıca Fremont fabrikasına 3 bin işçi alacağını duyurdu. Bunun yanı sıra 2020’de tamamlanması beklenen Gigafactory fabrikası da faaliyete geçtiğinde 6 bin ile 10 bin arasında bir çalışan sayısına sahip olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim