Anlık Bildirim

Tesla'nın Çin'de açacağı üretim tesisi 5 milyar dolara mal olacak

Şangay yerel hükümeti ile ön anlaşma yapan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Çin'de üretim tesisi kuruyor. Gigafactory 3 olarak adlandırılan bu fabrikanın maliyeti ise 5 milyar dolar.
Milyarder girişimci Elon Musk'ın kurucusu olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Çin makamlarıyla yaptığı anlaşmalar sonucunda deniz aşırı ülkelere gidiyor. Şangay eyaletinin yerel hükümeti ile mütabakata varan şirketin, Çin'de üretim tesisi açacağı ve bu tesisin 5 milyar dolara mal olacağı belirtiliyor.

Hem elektrikli araç, hem de pil üretimi yapılacak

Gigafactory 3 olarak adlandırılan bu fabrika ile Tesla'nın küresel üretiminin iki katına çıkacağı ifade edilirken, şirketin bu hamleyi herhangi bir girişim ortağı ile yapıp yapmayacağı ise şimdilik netlik kazanmış değil. Geçtiğimiz ay Tesla, Gigafactory 3 inşaatının önümüzdeki dönemde başlayacağını ve kabaca iki yıl süreceğini açıklamıştı.
En erken iki yıl sonra elektrikli araç üretimine başlayacak olan fabrikanın yılda yaklaşık olarak 500 bin elektrikli araç üretmesi bekleniyor. Tesla CEO'su Elon Musk, daha önce yaptığı açıklamalarda Gigafactory 3'ün hem elektrikli araç hem de bu araçlarda kullanılacak olan pilleri üreteceğini açıklamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim