Anlık Bildirim

Tesla'nın otomatik pilot sistemi ciddi bir kazayı engelledi

Tesla Motors'ın otomatik pilot sistemi gerçek hayatta ciddi bir kazayı engelledi. Bir sürücünün dikkatsiz davranışı yüzünden oluşabilecek ölümcül kaza otomatik pilotun devreye girmesiyle önlendi.
Tesla'nın otomatik pilot sistemi ciddi bir kazayı engelledi Tam Boyutta Gör

Tesla Motors'ın Model S elektrikli arabası yeryüzündeki en gelişmiş araçlardan biri. Bu aracın otomatik pilot sistemi gerçek hayatta ciddi bir kazayı engelledi. Joshua Brown adlı sürücünün belki de hayatını kurtaran bu deneyim araç kamerasına da yansıdı.
Joshua Brown şehirler arası yolda ilerlerken sol taraftan bir çekici kamyonun yola girdiğini ve bu kamyonun kendisini görmeyerek direksiyonu önüne kırdığını söylüyor. Çekici araç Brown'ın kullandığı Model S'in üzerine doğru aniden gelince aracın otomatik pilotu devreye giriyor ve aracı sağa çekiyor. O anda arkada da yakından takip eden başka araçların olduğunu söyleyen Brown otomatik pilotun çok yavaşlamayarak arkadaki araçların çarpmasını da engellediğini söylüyor.
İleride kendisine çarpmak üzere olan aracın şoförü ile gözgöze gelen Brown, bu şoförün kendisine el hareketiyle "üzgünüm" dediğini belirtiyor. Brown da "sorun yok" diyerek olayı tatlıya bağlamış. Bu arada Brown Temmuz 2015'ten bu yana araçla 39.000 kilometreden fazla yol almış ve aracından bir hayli memnunmuş.
Bahsi geçen videoyu aşağıda bulabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11118 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tesla model s, tesla motor ve otomatik pilot
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim