Anlık Bildirim

Tesla’nın otomatik pilotu yeni özellikleri ile güvenlikte çığır açıyor

Tesla’nın elektrikli araçlarında kullandığı 8.0 yazılım güncellemesi, güvenlik adına çığır açan yenilikleri beraberinde getiriyor. İşte konuya ilişkin bilmeniz gereken detaylar:

Tesla’nın otomatik pilotu yeni özellikleri ile güvenlikte çığır açıyor Tam Boyutta Gör

Tesla’nın tüm elektrikli araçlarında kullandığı 8.0 yazılım sürümü, otomobillerin bir çok açıdan trafikte daha güvenli seyretmesine katkı sağlayan önemli düzenlemeler getiriyor. Özellikle otomatik pilot odağında yeniden elden geçirilen radar denetimleri ile araç artık acil fren durumlarına karşı kendini çok önceden ayarlayabiliyor.

Hareket halindeyken otomobilin sağını ve solunu gerçek zamanlı olarak takipte tutan ve olası bir probleme karşı sürücüsünü uyaran ya da otomatik pilotta tedbir alan Tesla’lar artık iki öndeki araca göre de denetim gerçekleştiriyor. Yani trafikte seyrederken hem önünüzdeki hem de önünüzdeki aracın önündekini aracın radarından görebiliyorsunuz.

Bunun için önündeki aracın altından sinyal göndererek önündeki aracın reaksiyonunu belirli bir menzil içerisinde izleyebilen otomobil, sizin önünüzdeki araç daha reaksiyon göstermeden kendini çoktan acil bir frenleme durumuna göre ayarlamış oluyor. Yani öndeki aracın daha fren lambası yanmadan Tesla çoktan aradaki mesafeyi ayarlayabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8179 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, Tesla Model X ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim