Anlık Bildirim

Tim Cook, Apple hisselerini 5 milyon dolara sattı

Apple CEO’su Tim Cook, iki gün içinde elindeki 40.000 adet Apple hissesini yaklaşık 5 milyon dolar karşılığında sattı. Bu satışlarla beraber Cook’un son 2 haftada sattığı hisse sayısı 130 bine ulaştı.

Tim Cook, Apple hisselerini 5 milyon dolara sattı Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl Apple, şirketin CEO’su Tim Cook’un görevinde 5.yılını tamamladığı için onu ödüllendirerek Tim Cook’un sahip olduğu Apple hisselerine ilişkin kısıtlamaları kaldırmıştı. Görevi boyunca şirket hedeflerini gerçekleştirmeye bağlı olarak ‘’bonus’’ adı altında Apple hisseleriyle ödüllendirilen Tim Cook da bu hisselerin satışını yapabilir hale gelmişti.

Apple hisselerini değer kazandığı anlarda satmayı adet haline getiren Cook son olarak 30 Ocak-1 Şubat tarihlerinde toplamda 40.000 adet Apple hissesini yaklaşık 5 milyon dolara sattı. Daha önce 17-19 Ocak tarihlerinde de 20.000 adet hisseyi 3.2 milyon dolar karşılığında elden çıkaran Cook böylelikle son 2 hafta içerisinde toplamda 160.000 adet hisseyi satarak yaklaşık 16 milyon dolar elde etmiş oldu.

Yüklü Miktarda Hisseye Sahip

Tabi bu kadar çok sayıda hisseyi satmasına karşın Tim Cook halen çok fazla hisseye sahip. 2011 Yılından beri görevi süresince neredeyse her yıl beklenen hedeflere ulaşan Apple bunun karşılığında Tim Cook’a toplamda 1 milyondan fazla şirket hissesi vermişti. Geçtiğimiz yıl ise hedefleri ıskalayarak tahminlerine ulaşamayan Apple bunun sorumlusu olarak gördüğü başta CEO Tim Cook olmak üzere pek çok üst düzey yöneticin maaşlarında kesintiye gitmiş ve bonus ödemesi yapmamıştı.

Apple’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı 1.çeyrek mali sonuçlarından sonra ise hem Tim Cook için hem de diğer şirket yöneticileri için yüklü miktarda bonuslar gelecek gibi görünüyor zira Apple rekor sayıda iPhone satışıyla 2016’ya göre çok daha başarılı bir çeyrek geçirmiş ve 78.4 milyar dolar gelir elde etmeyi başarmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5223 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hisse, tim cook ve
2 etiket daha apple hisse Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim