Anlık Bildirim

Toshiba XL-Flash 3D SLC NAND yongasını duyurdu

BiCS Flash yongalarıyla 3D TLC modülleri pazarında bilinen Toshiba düşük gecikmenin öncelikli olduğu alanlara yönelik geliştirdiği yeni çözümünü duyurdu.
Toshiba XL-Flash 3D SLC NAND yongasını duyurdu
 
XL-Flash yongası Samsung’un Z-NAND 3D SLC çözümüne karşı konumlandırılırken Toshiba’nın ürününü çeşitli üreticilere de sağlayacak olmasıyla Samsung’un sadece Z-SSD’lere yönelik üretim yapmasından ayrılıyor.

Düşük sayfa boyutu

XL-Flash birimleri 128 Gb’lik kapasiteyi 16 katmanda sağlayarak hali hazırdaki yongalardan daha yoğun bir yapı sağlıyor. Sayfa boyutu ise 4 kB seviyesinde belirlendiği için bu da pazardaki 3D NAND yongalarından daha düşük ancak SLC tipi NAND’den söz ettiğimiz için bu zaten beklenen bir durum. Diğer taraftan Toshiba henüz silme blok boyutunu açıklamamış ancak bu konuda da daha yüksek boyutlu 3D NAND’lerden daha düşük rakamlar beklenebilir.
Performans konusunda ise yongalar SLC tipinde tasarlanmanın avantajıyla iddialılar. XL-FLASH 5 mikrosaniyelik gecikme süresiyle 3D TLC’lerin 50 mikrosaniyelik değerinden bir hayli önünde olacak. Toshiba’nın yeni yongasını çeşitli iş ortaklarıyla paylaşacak olmasıyla önümüzdeki dönemde piyasaya sürülecek SSD’lerde XL-Flash modüllerini görmemiz olası. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim