Anlık Bildirim

Toyota, gelişmiş bir elektrikli otomobil bataryası üretecek

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Toyota, yönünü elektrikli otomobillere çeviriyor. Şirketin ilk önemli hedefi, otomobillerde menzil artışı sağlayacak daha verimli bir pil üretmek.

Toyota, gelişmiş bir elektrikli otomobil bataryası üretecek Tam Boyutta Gör

Hibrit otomobilleri ile Tesla kadar ilgi görmeyince yönünü elektrikli otomobillere çeviren Toyota, özellikle 2020 yılına kadar tamamı elektrikli bir Prius Prime modeli ortaya koymak adına ciddi bir kaynak ayırmış durumda.

Japonya’nın en büyük otomobil şirketinin bu yoldaki ilk büyük hedefi ise mevcut pillerden daha verimli batarya hücreleri üretmek. Mevcut elektrikli otomobillere aynı ağırlık ve hacimdeki bataryaları kullanarak, %15 daha uzun menzil katmak isteyen Toyota, bunu yaparken pil ömrünün de mevcut çözümlere kıyasla çok daha uzun olmasını planlıyor.

Toyota pil teknolojileri araştırma departmanı yöneticisi Hisao Yamashige, günümüz elektrikli otomobilleri için anahtar teknoloji olan lityum iyon pil hücrelerinin performansını artırmaya yönelik teknolojik gelişmelerin yapılması gerektiğini belirtiyor.

Bu noktada Toyota, Japonya’daki kamu tarafından finanse edilmiş özel laboratuvarlar ve Japonya’nın en önemli dört üniversitesi ile bazı işbirlikleri de geliştirmeye başlamış. Toyota mühendisleri lityum iyonların elektrotlar içine nasıl taşındığını gerçek zamanlı olarak izleyerek daha verimli yapılar geliştirmeye çalışacak. 

Toyota'nın Türkiye'de üretilen hibrit aracına galerimizden göz atabilirsiniz:
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim