Anlık Bildirim

TrueDepth geliştiricisine Apple’dan 390 milyon dolar yatırım

Apple’ın TrueDepth derinlik algılama sistemindeki üretim açısından en hayati öneme sahip VCSEL bileşenini tedarik eden Finisar firmasına önemli bir yatırım yapıldı.

iPhone X ile birlikte akıllı telefon dünyasının en gelişmiş yüz tarama sistemini kullanıma sunan Apple, yaşanan üretim sıkıntıları sonrasında işi sağlama almak niyetinde. Firma sensör paketinin geliştiricisine büyük bir yatırım yaptı.

Üretim hacmi artıyor

Yüzünüzün 30 bin farklı noktadan 3 boyutlu haritasını çıkaran TrueDepth kamera sistemi 3 ana bileşenlerden oluşuyor. Bunlar aydınlatma sensörü, nokta tarama sensörü ile kızıl ötesi sensör şeklinde sıralanıyor

iPhone X üretimini bir dönem yavaşlatan en önemli etken nokta projeksiyon sensörü olmuştu. Nokta projektörü iki bileşene sahip. VCSEL adındaki lazer projektör galyum arsenit materyalinden imal ediliyor. Apple’ın çok güvendiği ABD’li Finisar istenen verimliliği yakalayamayınca VCSEL ve üst lens birleşimi zamanında yapılamadı. Üretim de haliyle gecikti.

Çinli Lumentum Holdings Inc. ve II-VI Inc. firmaları ile bir miktar dengeyi yakalayan Apple, yılın son çeyreğinde siparişlere yetişmeyi başardı ve yaklaşık 6-7 milyon civarında iPhone X sattı. Gelecek yılın ilk çeyreği ise daha önemli.

iPhone X satışlarının artık oturmuş olmasının beklendiği ilk çeyrekte Apple da üretimi arttırıyor. Önceki dönemlere göre 10 kat daha fazla VCSEL siparişi veren Apple, verimliliği yakalaması adına Finisar firmasına 390 milyon dolar yatırım yaptı.

Yatırım ile birlikte Finisar artık VCSEL üretiminde hâkim tedarikçi durumuna geçecek. Çinli firmalar ise daha az üretim yapacak ve bir nevi destek konumunda bekleyecek. Apple’ın ayrıca gelecek yılki iPhone modellerinde de TrueDepth kamera sistemi kullanmak istediği düşünüldüğünde yatırımın sebebi daha iyi anlaşılıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim