Anlık Bildirim

Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’tan Booking.com açıklaması

Son günlerde ülkemize geri döneceği konuşulan Booking.com ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Booking.com, Türkiye'ye geri dönüyor.

Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’tan Booking.com açıklaması

Online otel rezervasyon sitesi Booking.com’un faaliyetleri uzun süredir ülkemizde durdurulmuş durumda. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) tarafından dava açılmış ve Booking'in Türkiye içi faaliyetlerinin durdurulma kararı alınmıştı.

Son günlerde yaşanan gelişmeler sonucu Booking.com’un ülkemize geri döneceği konuşuluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci geçtiğimiz haftalarda verdiği demeçte, Booking.com’un cezayı ödemeyi kabul ettiğini ve yakın zamanda Türkiye pazarına döneceğini açıklamıştı.

Bakan'dan açıklama 

Son olarak Booking.com ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. CNN Türk’e katıldığı bir programda Booking.com’un kapatılması ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Öncelikle şunu söyleyeyim Booking’in kontrollü olması lazım ama kısıtlama olmaması lazım. Herkesin bunu kullanabilmesi, Türkiye’den rezervasyonun yapılması gerekir. Serbest piyasa bakımından da bu önemli.”

Türkiye’de turizm sektörünü değerlendiren Kurtulmuş, “2017 yüzümüzü güldürdü. 2017 yılında 32.4 milyon turist sayısına ulaştık 26 milyar dolarda turizm geliri var. Bu sayıyı 38 milyona çıkaracağız ve gelirimizi de 30 milyar dolara çıkaracağız.” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim