Anlık Bildirim

Türk astronot 2023'te uzaya çıkıyor!

Şu sıralar Rusya'da önemli ziyaretlerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roskosmos'tan sürpriz bir teklif aldı. Rus uzay ajansı başkanı Rogozin, 2023'te uzaya bir Türk astronot göndermeyi teklif etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus Federal Uzay Ajansı (Roskosmos) başkanı Dmitriy Rogozin'den sürpriz bir teklif aldı. Rogozin, Erdoğan'a Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla uzaya bir Türk astronot göndermeyi önerdi. Başkan Erdoğan ise teklifi büyük bir memnuniyetle kabul ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MAKS-2019 Uluslararası Havacılık Fuarı ziyareti sırasında konuşan Dmitriy Rogozin,"Sizlere ortak bir önerimiz var, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla bir Türk astronotun yörüngeye gönderilmesini organize edelim. Kozmonot Eğitim Merkezi böyle bir çalışmaya hazır" şeklinde konuştu.

Sputnik'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan öneriyi kabul ederek Türk milleti adına teşekkürlerini iletti ve,"Tüm ulusum adına teşekkürlerimi dile getirmek isterim. Saygıdeğer çalışmalarınıza katılacağız. Yaptığınız çalışmadan dolayı sizlere çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7881 kez okundu.
57 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uluslararası uzay istasyonu, uzay araştırmaları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim