Otonom araçlar 120 metrelik bir parkurda yarıştı. Yol kenarında ve finish çizgisinde bulunan engellere çarpmadan yarışı bitirmenin mücadelesini verdi. Yarışa Yıldız Teknik Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nden oluşan 5 takım katıldı. Parkuru birinci tamamlayan Yıldız Teknik Üniversitesi bu kategorinin birincisi olurken diğer takımlar parkuru tamamlayamadı.
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Enerji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Abdülkadir Balıkçı, bu sene ilk defa gerçekleşen otonom yarışının biraz daha deneme amaçlı olduğunu söyledi. Gelecek yıllarda katılımın artması bekleniyor.
Birincilere 25 bin lira ödül
TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları, yarın elektromobil kategorisinde 39, hidromobil kategorisinde 8 aracın final mücadeleleriyle sona erecek. Bu yarışlarda en az enerji tüketen ve en verimli araç olmak için mücadele edilecek.
Otonom araç kategorisinde birinci olan Yıldız Teknik Üniversitesi takımına 15 bin lira, elektromobil ve hidromobil birincilerine 25 bin lira verilecek. Ayrıca takımlara 15 bin liraya kadar "Yerli Ürün Teşvik", "En İyi Teknik Tasarım" ve "En İyi Görsel Tasarım" ödülleri de dağıtılacak.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


@ccguven sizden âlâ istilacı yok...
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über
Evet ama 6x scop daha iyi gider buna daha uzaktaki hedefler için. Gerektiğinde 3x'e de çekebilirsin falan :D
Muskun alev tabancası vs bu
İstilacı güvercinlere karşı iyi olur. 5 10 dk da bir sopayı alıp kovalamak yordu artık.
Yakında su atan F18 falanda yaparlar :)
Hazneye kezzaplı su doldurup nişan almak yapmayın böyle şeyler yahu...
Xiaomi kendini çok geliştirdi artık her alanda kaliteli işler yapıyorlar.
fışkırttığı su mermi gibi isabetli gitmeyeceği için gereksiz diye düşünmüş olabilirler.
Lazer nişangah da eklenseymiş tadından yenmezmiş.