Anlık Bildirim

Türkiye'nin milli savaş gemisi TCG Anadolu, 2019'un ilk çeyreğinde suya inecek

Milli savaş gemisi TCG Anadolu'nun yapımı hakkında bilgiler veren İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, geminin önümüzdeki yıl denize ineceğini ve testlerin başlayacağını belirtti

Türkiye'nin milli savaş gemisi TCG Anadolu, 2019'un ilk çeyreğinde suya inecek Tam Boyutta Gör
 

Hizmete girdiğinde Türk Deniz Kuvvetleri’nin amiral gemisi olacak Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu’nun Tuzla Sedef Tersanesi’ndeki yapım çalışmaları son hızla devam ediyor. Geminin yapımında gelinen nokta ile ilgili bilgiler veren İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, denize indirileceği tarihi de verdi.

İnşası devam eden TCG Anadolu’nun bildiğimiz uçak gemilerinden çok daha fonksiyonel olduğunu belirten Kalkavan, şuan sahada blokların yaklaşık yüzde 90’ının imalatının bitme aşamasında olduğunu ve seneye bu zamanlarda geminin denize indirme töreninin yapılacağını kaydetti.

"2019 Şubat-Mart'ta suya inecek" 

“Gemi 114 bloktan oluşuyor, havuzda şu an yüzde 10'a yakını birleştirilmiş durumda. Şu an en hareketli zamanındayız, bu yaz ve sonbaharda müthiş bir performansla çalışmamızı sürdüreceğiz. Biraz gecikmiştik ama arayı kapatacağız, gemi ortaya çıkacak. Temmuz-ağustosta geminin yüzde 100 blok imalatı bitmiş olacak. 2019 Şubat- Mart'ta da gemimizi yüzdüreceğiz. Ondan sonra ise geminin testlerinin tamamlanıp, teslimi programımızda. Büyük bir proje, değer olarak milyar avronun üzerinde olan bir ürün."

Yüzde 68'i yerli

Geminin yaklaşık yüzde 68’lik yerlilik oranıyla yapıldığının altını çizen Kalkavan, belli ekipmanların Türkiye’de üretilemediği için şuan dışarıdan alındığını, fakat yüzde 100 yerliliğe doğru hızla gidildiğini belirtti.

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu, 232 metre uzunluğa ve 32 metre genişliğe sahip. 58 metre yüksekliğe sahip Anadolu’da 1.410 m2 tank ve konteyner gibi ağır araçlar için ağır yük garajı mevcut. Bunun yanı sıra 1.165 m2 gemi havuzu, 1.880 m2 hafif yük garajı, 6 iniş alanı ve bir uçuş rampasına sahip 5.440 m2 uçuş güvertesi, ve 900 m2 hangar bulunuyor.

TCG Anadolu’nun ayrıca 6 adet F35B, 4 adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri, 2 adet seahawk genel maksat helikopteri ve 2 adet insansız hava araçlık kapasitesi bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19696 kez okundu.
41 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tcg anadolu, uçak gemisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim