Anlık Bildirim

UCWeb, 200 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı




Mobil platformlar için geliştirilen tarayıcılar arasında biraz arka planda kalan ancak beklentilerin üzerinde bir popülariteye sahip olan Çinli UCWeb, büyümeye devam ediyor.

Genelde Asya kıtasına hitap eden uygulamanın kullanıcı sayısının yüzde 50'lik kısmı Çin'de, yüzde 20'lik kısmı ise Hindistan'da bulunuyor. Toplam 200 milyon aylık aktif kullanıcının bir anlamda yüz milyonu sadece Çin'den geliyor ve bunun 35-40 milyonu iOS kullanıcısı.

UCWeb, sadece iOS ve Android işletim sisteminde değil, Symbian, Java, BlackBerry işletim sistemlerinde de bulunuyor ve yaklaşık 200'den fazla cihazı destekliyor. Bu bakımdan hitap ettiği kullanıcı yelpazesi de genişliyor.

UCWeb kullanıcılarının üçte biri ön yüklü uygulama ile sisteme katılırken, kalanı ise doğrudan uygulamayı indirmiş. Hız konusunda optimizasyonlar yapan ve portal benzeri bir arayüz sunan UCWeb, Batı ülkelerine de nüfuz etmek hedefini güdüyor. 

Bunun için NASDAQ borsasına açılma planları yapan geliştirici firma, böylece İngilizce konuşan bölgelere hitap edebilecek.

Gelirinin yüzde 75'ini reklam gösterimlerinden elde eden UCWeb tarayıcısı, bununla birlikte Facebook veya Google gibi agresif fiyatlandırmalar yapmıyor ve kar marjını düşük tutarak daha fazla reklam alma stratejisi uyguluyor. 2004 yılında faaliyete geçen firmanın şu anda 1000 çalışanı bulunuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim