Anlık Bildirim

Uluslararası Uzay İstasyonu bugün İstanbul üstünde 20:14’te çıplak gözle görülebilecek

İnsanların ortak çabasıyla inşa edilen yapay uydumuz Uluslararası Uzay İstasyonu, bu akşam Türkiye'nin, hatta İstanbul'un üzerinden geçecek. Görüşü kaçırmamak için akşam havanın açık olması gerekiyor.
Çok sayıda ülkenin ortak çalışmasıyla üretilip uzaya gönderilen Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), bugün saat 20:14’te İstanbul üzerinden geçecek. Bu geçiş sırasında havanın açık olması durumunda istasyon rahatlıkla gözlemlenebilecek.
Her 90 dakikada Dünya çevresinde bir turu tamamlayan ISS, alçak Dünya yörüngesinde yer alıyor. İnsanoğlunun yaptığı ilk uydu olmasa da şimdiye dek üzerinde en çok çalışma gerçekleştirilen uydu ünvanı ISS’te bulunuyor.
 
Dünya’nın her yerinde amatör gözlemciler tarafından geçişi beklenen ISS’i takip eden çok sayıda hizmet mevcut. NASA’nın ISS’e özel sayfasında verdiği canlı yayın, istasyondan Dünya’yı görmek isteyenler için sürekli aktif durumda. Doğru saatte bakarsanız Türkiye’yi ve İstanbul’u kameradan görmeniz mümkün olacak. Yayını görmek için buraya tıklayıp yayını başlatmanız yeterli.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15842 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iss, uluslararası uzay istasyonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim