Anlık Bildirim

Ünlü yatırımcı Warren Buffet, 13.3 milyar dolarlık Apple hissesi aldı

Dünyanın en zengin iş adamlarından olan Berkshire Hathaway'in CEO'su Warren Buffett, değeri 13.3 milyar dolara denk gelen 75 milyon Apple hisse senedi alarak Apple'ın %5 hissesinine sahip oldu.
82 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin iş adamlarından ve yatırımcılarından biri olan Warren Buffet, 2018 yılının ilk çeyreğinde piyasa değeri 13.3 milyar dolara denk gelen 75 milyon Apple hisse senedi aldı.

Apple'ın %5'ine sahip

CNBC'nin haberine göre Warren Buffet'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway'in, 2017 sonuna kadar sahip olduğu Apple hissesi 165,3 milyonken, son satın alımdan sonra toplam hisse 240,3 milyona çıkmış durumda. Konu ile ilgili açıklama yapan Buffet: "Apple'a bakarsanız ABD'nin en kârlı ikinci şirketinden neredeyse iki kat daha fazla kazanıyor. İnanılmaz bir şirket." ifadelerini kullandı.
Buffet bu gelişmeyi, 40 bin Berkshire Hathaway hissedarının hafta sonu yapılacak olan yıllık hissedarlar toplantısından hemen önce açıkladı. Şirket 2017 sonu itibariyle %3.45 ile en fazla Apple hissesine sahip dördüncü şirket konumundayken yeni satın almayla bu rakamın yaklaşık olarak %5'e çıktığını söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim