Anlık Bildirim

Üretilen son Dodge Viper banttan indirildi

Dodge'un 1992 senesinde yollara çıkardığı efsane spor otomobili Viper, 25 yıl sonra yollara veda ediyor. Üretilen son Viper geçtiğimiz gün banttan indirildi. Detaylar haberimizde...
Dodge markası şubat ayında yaptığı duyuruyla efsanevi modeli Viper'ın üretimini sonlandıracağını açıklamıştı. FCA tasarımcısı Ralph Gilles, geçtiğimiz gün Instagram üzerinden yaptığı paylaşımla markanın Conner Avenue fabrikasından çıkan son Dodge Viper'ı takipçileriyle paylaştı.
Serüvenine 1989 yılında Kuzey Amerika Uluslarası Otomobil Fuarında tanıtılan konsept ile başlayan Viper, fuarda ortaya çıkan agresif tasarımı ve 400 beygirlik V10 motoru ile pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başarmıştı. O dönem kimse otomobil seri üretimine geçeceğine ihtimal vermese de Dodge, 1992 senesinde otomobili aynı fuarda gösterdiği gibi; tavanı, yan camları, kliması ve hatta kapı tutacakları olmadan safkan bir spor otomobil olarak piyasaya sürdü.
Dodge, 1994 senesinde bazı hatalarından vazgeçerek otomobili geliştirse de, Viper modeli ilk olarak 1996'da GTS Coupe versiyonun duyurulmasıyla ilgi çekmeye başladı. 2003 yılında üçüncü nesil SRT-10'un piyasaya çıkışıyla birlikte Dodge Viper, artık pek çok çevre için uygun bir spor otomobil halini aldı. Bazıları tarafından yol tutuşundaki eksiklikler ve düşük teknolojili büyük motoruyla beğenilmese de Dodge'un ufak dokunuşlarla ortaya çıkardığı Viper ACR modeli Amerika'da pist rekorları kırmış ve hatta ünlü Nürburgring'de yaptığı 7:03.45'lik süre ile en hızlı Amerikan seri üretim otomobili olmayı başarmıştı.
Gilles'in paylaştığı gönderideki sarı renkli olan Viper bir arkadaşı tarafından satın alınırken, banttan çıkan sondan bir önceki araç olup müşteriye satılan sonuncu olma özelliğini taşıyor. Banttan çıkacak son araç için de açıklama yapan tasarımcı, son aracın Dodge müzesine gideceğini ve renk olarak ilk tanıtılan konseptin rengi olan kırmızının seçildiği söyleniyor. Pek çok kişinin hayalini süsleyen Amerikan yılanını özleyeceğiz...
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8005 kez okundu.
36 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fca, dodge ve
2 etiket daha viper dodge viper
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim