Anlık Bildirim

Virgin Hyperloop One şirketinin başkanı istifa etti

Hyperloop hayalini gerçeğe dönüştürmek için yola çıkan Virgin Hyperloop One şirketinin başkanı Richard Branson, başkanlık görevini bıraktığını açıkladı.

Virgin Hyperloop One şirketinin başkanı istifa etti Tam Boyutta Gör
 

Elon Musk'ın 2013 yılında kaleme aldığı makale ile gündeme gelen hyperloop fikrinin, uygulanabilir hale gelmesine çok az bir süre kaldı. Bugün hyperloop üzerinde önemli çalışmalar yapan Hyperloop Transportation Technologies şirketi ve Virgin Hyperloop One şirketi farklı ülkelerde anlaşmalar imzalayarak hyperloop hattını kurmak için zaman çizelgesi oluşturmuş durumdalar. Bununla birlikte Virgin Hyperloop One cephesinden ilginç bir istifa haberi geldi. Virgin şirketler grubunun kurucusu ve Virgin Hyperloop One şirketinin başkanı olan İngiliz milyarder Richard Branson, şirketteki başkanlık görevinden istifa etti.


''Daha etkin bir lidere ihtiyaç var'' 

Richard Branson istifasını duyurduğu açıklamasında şirketin gelişim sürecinde şu an daha etkin bir lidere ihtiyaç duyduğunu belirtti. Şirket sözcüsü de yaptığı açıklamasında Branson'ın ifadelerine atıfta bulunarak şirketin hyperloop ağını genişletmesi için uygulamada daha fazla rol üstlenecek bir lidere ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Şirket sözcüsünün açıklamasına göre Branson'ın istifasının ardından şu an için başkanlık koltuğunda Virgin Group yöneticilerinden Patrick McCall geçecek ancak ilerleyen dönemlerde başkanlık koltuğu el değiştirebilir.


Öte yandan Richard Branson'ın istifasının farklı bir sebebe dayandığı da iddia ediliyor. Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ile yatırım görüşmelerinde bulunan Branson, bu ayın başında Cemal Kaşıkçı olayının ardından yatırım görüşmelerini askıya almıştı. Suudi yetkililer ise geçtiğimiz haftalarda yatırım hamlesini iptal ettiklerini duyurmuştu. Kamu Yatırım Fonu'nun Virgin Group'un uzay çalışmaları için 1 milyar dolarlık yatırım sağlaması beklenirken yaşanan bu gelişmeler nedeniyle Branson'ın istifa etmiş olabileceği belirtiliyor. Yine de Virgin Hyperloop One şirketinin halen Virgin Group'a dolayısıyla Branson'a bağlı olduğunu belirtmekte fayda var. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim