Anlık Bildirim

Volvo'dan havayolu şirketlerine rakip otonom araç: 360c

İsveçli otomobil devi Volvo, kısa mesafeli uçuşlar yerine tercih edilebilecek konsept bir otonom araç tanıttı. Yatak odasına dönüşebilen kokpite sahip 360c isimli otomobilin detayları haberimizde.
Özellikle uzun süre arabada oturmak istemeyen biriyseniz, Volvo’nun son konsepti ilginizi çekebilir. İsveçli otomobil üreticisi, otomobille yolculuk kavramını yeniden tanımlamayı amaçlayan 360c adını taşıyan konsept otomobilini ortaya çıkardı.
Füturistik görünüme sahip otonom aracın kokpiti dilediğiniz zaman bir yatak odasına dönüşerek gideceğiniz yere varana kadar uyuyabilmenizi sağlıyor. Volvo'nun 360c konsepti yatak, kahve yapma makinesi ve dijital bilgilendirme ekranları gibi lüks öğelerle donatılmış tamamen elektrikli tam otonom bir otomobil olarak tanımlanıyor.
Aracın kokpit bölümünü uyku ortamı, mobil ofis, oturma odası ve eğlence alanına dönüştürmek mümkün. Otomobil, Seviye 5 otonomi için tasarlandığı için direksiyonu bile yok.

Kısa mesafeli uçuşların yerini alacak

Volvo, 360c'yi herhangi bir bayiden satın alınabilecek otonom bir otomobilden daha fazlası olarak konumlandırıyor. İsveçli şirketin yeni konsepti otonom araçların, kısa mesafeli uçuşların yerini alarak hava taşımacılığı sektörünün karşısına potansiyel bir rakip olarak dikilebileceğini gösteriyor.
Volvo 360c, insanların havaalanına gitme ve kısa mesafeli uçuşlar için güvenlik kontrollerinden geçme stresini ortadan kaldırmalarını sağlayacak. Bu tür araçların kamuya açık yollara çıkmasına izin verilmesi için otonom sürüş sistemlerinin ciddi anlamda ilerleme kaydederek şimdikinden çok daha gelişmiş seviyeye ulaşması gerekiyor. Yine de Volvo'nun bu konsepti sayesinde sürücüsüz araçların gelecekte ulaşabileceği noktayı görmek güzel.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6584 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim