Anlık Bildirim

WSJ iddia ediyor: iPhone 8'de Touch ID olmayacak

Wall Street Journal'in son raporuna göre önümüzdeki hafta tanıtılacak iPhone 8'de Touch ID yer almayacak. Bunun yerine cihazda sadece yüz tanıma teknolojisi göreceğiz...
Apple'ın üç yeni iPhone tanıtacağı büyük etkinliğe sadece bir hafta gibi kısa bir süre kalmış durumda. Resmi olarak 12 Eylül'de gerçekleşeceği açıklanan lansman öncesinde daha önceki duyumlara paralel bir iddia gündeme geldi.
Wall Street Journal'in güvenilir kaynaklara dayandırdığı raporuna göre, Apple yeni OLED ekranlı iPhone modelinde parmak izi sensörüne kesin olarak yer vermeyecek. Şirket fiziksel Home butonunu kaldırmaya karar verdikten sonra Touch ID fonksiyonunu ekranın altına gömmeye çalışmıştı.

Üretimi de geciktirdi

Maalesef bu girişim Apple'ın düşündüğünden daha zor olduğu için rafa kaldırıldı. Şirkete yakın kaynaklara göre teknoloji devi iPhone 8 (veya iPhone X) modeline parmak izi sensörünün yerini alacak yeni yüz tanıma özelliği sunacak.
Touch ID'yi ekranda gömmek için yapılan bu girişimler üretimin bir ay gecikmesine de neden olmuş durumda. Raporlanan üretim sorunları, yeni nesil iPhone piyasaya sürüldüğünde geniş çaplı bir tedarik sıkıntısı yaşanabileceği anlamına geliyor. Bu bağlamda 10. yıla özel olarak hazırlanan OLED ekranlı iPhone, aynı gün tanıtılacak iPhone 7s ve iPhone 7s Plus modellerinden daha geç bir tarihte piyasaya sürülebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3694 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim