Anlık Bildirim

WhatsApp orta parmak emojisine dava tehdidi

Düşüncelerimizi ifade etmenin en kısa yolu haline gelen emojiler bazen davalara da konu olabiliyor. Hindistan’da WhatsApp'ın orta parmak emojisi için dava açılacak.

Bugün sayısız platformda yer alan metin giriş alanlarına emojiler koyarak derdimizi daha kısa ve anlamlı bir şekilde ifade edebiliyoruz. Ne var ki bazı emojiler büyük tartışmalara da yol açabiliyor.

Kanuna aykırı

WhatsApp platformunda yer alan orta parmak emojisi bunlardan birisi. Hindistan’da faaliyet gösteren bir avukatlık bürosu, orta parmak emojisinin kanunlara aykırı olduğunu belirterek dava açacağını duyurdu.

Büronun dayanak gösterdiği kanunlar temeli 1860 yılına dayanan ve hala uygulanmakta olan iki kanun. Bu kanunlarda kelimeler, hareketler ve diğer davranışlarla genel veya özel olarak insanlara karşı saldırgan, aşağılayıcı veya müstehcen davranışlarda bulunmayı tanımlıyor.

Aslında kanunlarda doğrudan emojilere karşı bir madde yok ancak avukatlar, müstehcenlik maddesine aykırı olduğu şeklinde yorumlamışlar. Ayrıca İrlanda’da da bu emojinin kanunlara aykırı olduğu belirtiliyor. Büro platforma 15 gün mühlet verdi ve bu emojinin kaldırılmasını istedi. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim