Anlık Bildirim

WhatsApp’ta sildiğiniz mesajlar iPhone'da saklanmaya devam ediyor

iOS platformu uzman araştırmacılarından Jonathan Zdziarski, yayınladığı son yazısıyla WhatsApp uygulamasından silinen mesajların aslında cihazda depolanmaya devam ettiğini ortaya çıkardı.
iOS işletim sistemine yönelik araştırmalarıyla sürpriz bilgilere ulaşan Zdziarski, kullanıcıların WhatsApp'ta sildikleri mesajların sanılanın aksine tamamen ortadan kaldırılmadığını ve aslında tüm iletilerin iPhone'da depolanmaya devam ettiğini belirtti. Adeta şok etkisi yaratan iddiasını yayınladığı ekran görüntüsüyle destekleyen araştırmacı bu durumun iCloud yedekleme işlemiyle ya da SQLite kütüphanesinin üzerine yazma işlemi yapmadan cihazda tutulmaya devam etmesiyle bağlantılı olabileceğini, WhatsApp’ın ise kasıtlı olarak böyle bir kayıt yapacağını düşünmediğini dile getirdi.
Yaklaşık 5 yıl önce görülen bazı davalarda iPhone'da konum izlerinin kaydedildiği suçlamalarını net bir dille yalanlayan ancak yine de akıllarda soru işaretleri bırakan Apple, yöneltilen son iddialar karşısında sessizliğini korumaya devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere yakın zamanda uçtan uca şifreleme özelliğiyle daha güvenli iletişim imkanı sunmaya başlayan WhatsApp kalıcı olarak silinen mesajların geri getirilmesinin mümkün olmadığını, sunucularda bununla ilgili depolamanın yapılmadığını belirtmişti.
Eğer iddialar doğruysa durum çok daha ciddi boyutlara taşınabilir. Örneğin yasal birimlerin gerekli görmeleri halinde kişilerin silinen WhatsApp mesajları delil niteliğinde kullanılabilir ya da cihazınıza fiziksel erişim sağlayan bir kişi mesajlarınıza ulaşabilir. Diğer taraftan iMessage üzerinden gönderilen mesajlarda da benzer durumun yaşandığını söyleyenJonathan Zdziarski, kişisel veri güvenliği açısından büyük önem taşıyan konuşmaların bu tür platformlarda yapılmaması konusunda uyarılarda bulundu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21376 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, WhatsApp ve
2 etiket daha imessage Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim