Anlık Bildirim

Windows 10, 700 milyon kullanıcıya ulaştı

Microsoft'taki görevinden ayrılan Terry Myerson, veda mektubunda 700 milyon kullanıcının bilgisayarında Windows 10 kullandığını söyledi. Ancak Windows 10 hala dünya genelinde Windows 7'nin gerisinde.
Microsoft'un Windows bölümünün başındaki isim olan ve geçtiğimiz günlerde şirketten ayrılan Terry Myerson'a göre, yaklaşık 700 milyon kullanıcı bilgisayarlarında Windows 10 kullanıyor. Bununla birlikte yeni işletim sisteminin ticari kullanımı yıllık bazda %84 oranında arttı. Myerson ayrıca LinkedIn'de yayınlanan veda mektubunda Windows Insider Programı dahilinde tam 15 milyon üyeye sahip olduklarını açıkladı.
Üçüncü parti şirketlerin verilerine göre, Windows 10'un kullanım oranı artarken bu sürüm hala dünya genelinde Windows 7'yi geçmekte zorlanıyor. NetMarketShare tarafından paylaşılan rakamlar, Windows 7'nin %41.61'lik payla masaüstündeki bir numaralı işletim sistemi olduğunu, Windows 10'un ise %34.06 ile ikinci olduğunu ortaya koymuş durumda. Windows 8.1 %5.66 payla üçüncü sırada ve çok geride.

Windows 10 önümüzdeki aylarda atağa kalkacak

2020 yılının Ocak ayında Windows 7 için genişletilmiş destek süresinin sona erecek. Bunun yanında Windows 10 için yeni güncellemelerin sunulmasıyla birlikte bu sıralamanın değişmesi bekleniyor. Aynı zamanda Microsoft'un Windows 10 ile işletim sistemi deneyimini iyileştirmeye çalıştığını görüyoruz. Yeni güncellemelerde kullanıcı geribildirimine dayalı birçok özellik var. Yani yazılım devi kullanıcıların Windows 10'a geçmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4188 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, işletim sistemi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim