Anlık Bildirim

Windows 8, AB anti-tekel kurumlarının incelemesi altında


Daha önce Windows kurulumlarında sadece Internet Explorer tarayıcısına yer vermesi nedeniyle AB'de anti-tekel soruşturmasına tabi tutulan ve sonucunda tüm tarayıcıları aynı ekranda kullanıcı tercihine sunmak zorunda kalan Microsoft, Windows 8'le yeniden inceleme altına alındı.

Farklı firmalardan gelen şikayetleri dinleyen AB anti-tekel yetkilileri, Microsoft'un Windows 8 ile rakip internet tarayıcıların kurulumuna izin vermemesi konusunu izlemeye aldı. Tüm tarayıcıları aynı ekranda kullanıcı tercihine sunmayı 3 yıl önce kabul eden Microsoft'un, bu vaadini yerine getirmediği şikayet konusu oldu.

Salı günü başlayan soruşturmada yetkililer, Microsoft'un Windows 8'in tam API'lerini rakip firmaların tarayıcılarına açıp açmadığına bakacak. Ayrıca Windows RT üzerinde de yine aynı durumun söz konusu olup olmadığı da araştırılacak.

Microsoft'un Windows RT'de klasik Internet Explorer sürümüne yer verirken rakip tarayıcıların Metro arayüzüne uymak zorunda olduğunu açıklaması, Mozilla ve Google gibi geliştiricilerin şiddetli eleştirilerine maruz kalmıştı. Windows 8'in piyasaya çıkışıyla birlikte Microsoft'u yeni davalar bekliyor gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2174 kez okundu.
11 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 8, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim